ОСТАННІ НОВИНИ

Польські протестувальники відновлюють блокаду пункту пропуску «Краківець»

Маркіян Рой

|

За інформацією польської сторони, у середу, 13 березня, об 11:00 перед пунктом пропуску «Корчова – Краківець» розпочнуться акції протесту і блокування руху вантажного транспорту. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Зокрема, йдеться про:

  • блокування представниками польських аграріїв і перевізників автодороги, по якій рухаються вантажівки на виїзд з Республіки Польща та вʼїзд в Україну, на відстані до 1 км до пункту пропуску;
  • блокування представниками польських фермерів автомагістралі А4 на відстані до 500 м до пункту пропуску (блокування в зазначеному місці ще не здійснювалось).

Рух пасажирського транспорту (легкових автомобілів, автобусів) в обидва напрямки здійснюватиметься безперешкодно.

Нагадаємо, у ніч з 8 на 9 березня польські фермери припинили блокування пункту пропуску.

Раніше Львівський портал повідомляв, що польські фермери заблокували рух вантажівок з України у напрямку Польщі на двох пунктах пропуску: «Угринів» та «Устилуг».

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 березня, на переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

27 лютого знімальну групу журналістів Української правди затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *