ОСТАННІ НОВИНИ

Польські фермери заблокували рух вантажівок з України у двох пунктах пропуску

Маркіян Рой

|

Польські фермери заблокували рух вантажівок з України у напрямку Польщі на двох пунктах пропуску: «Угринів» та «Устилуг». Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні з 9:00 протестувальники не пропускатимуть вантажівки через пункт пропуску «Угринів» в напрямку Польщі. На виїзд з Польщі пропускатимуть по 4 вантажні автомобілі щогодини», – йдеться в повідомленні.

Крім того, 13 березня протестувальники планують поновити блокування вантажівок у напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець».

На напрямку пунктів пропуску «Дорогуськ-Ягодин», «Зосін-Устилуг», «Долгобичув-Угринів», «Хребене – Рава-Руська», «Медика-Шегині» обмеження руху для вантажних транспортних засобів продовжується.

Рух легкових транспортних засобів та автобусів на всіх напрямках не обмежується.

«Перед пунктом пропуску «Зосін-Устилуг» протестуючі на виїзд з України не пропускатимуть жодної вантажівки. На в’їзд в Україну польські ферми пропускатимуть по 6 вантажних автомобілів щогодини», – додали в ДПСУ.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 березня, на переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

27 лютого знімальну групу журналістів Української правди затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *