ОСТАННІ НОВИНИ

Польські аграрії повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох напрямках кордону

Ольга Денисяка

|

Польські протестувальники 12 березня повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямами пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг». Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає hromadske.

«Станом на сьогодні блокування здійснюється на п’яти пунктах пропуску. Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску “Шегині”, “Ягодин”, “Угринів” та “Устилуг”», — зауважив речник.

За його словами, станом на ранок 12 березня на цих 5 напрямках у чергах на території Польщі загалом перебувають 1500 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску «Ягодин». Крім того, польські фермери пропускають по напряму пунктів пропуску «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну — за минулу добу це 50 та 30 відповідно.

Демченко нагадав, що в ніч на 9 березня польські фермери тимчасово припинили блокування в напрямку пункту пропуску «Корчова — Краківець» — вони планують поновити протест з 13 березня. Черга на цьому напрямку станом на ранок вівторка, 12 березня, близько 500 вантажівок.

«Легкові авто й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується», — додав Демченко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що польські фермери заблокували рух вантажівок з України у напрямку Польщі на двох пунктах пропуску: «Угринів» та «Устилуг».

Нагадаємо, що у п’ятницю, 1 березня, на переході Краківець-Корчова польська поліція на дві години заблокувала українських водіїв.

Як відомо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». 11 лютого польські фермери, які блокували дорогу висипали українське зерно на дорогу.

20 лютого польські фермери посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Протестувальники перекрили залізницю, а крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

В ніч на 25 лютого в Польщі сталося наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

27 лютого знімальну групу журналістів Української правди затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *