ОСТАННІ НОВИНИ

До України повернули ще 11 викрадених рашистами дітей

Андрій Котенський

|

До України вдалося повернути ще 11 дітей, яких незаконно вивезли до терористичної  росії, або утримували на тимчасово окупованій території України. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінць.

За його словами, серед повернутих є діти від 2 до 16 років.

«Додому вдалося повернути 11 українських дітей! Це 6 дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та 5 хлопчиків. Найменшій повернутій дитині – 2 роки, найстаршій – 16 років», – повідомив Дмитро Лубінць.

Двох діток зустрічали з каретою швидкої, одна дитинка зовсім не може пересуватися.

«Українців вдалося повернути з ТОТ та рф за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також сприяння у роботі Державної прикордонної служби… Рідні дітей звернулися до нашої інституції, аби повернути примусово переміщених і депортованих українців на Батьківщину», – йдеться у повідомленні.

Спільно з нашою командою дітей зустрічав Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі.

«На жаль, доля дітей трагічна – вони вимушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких рф примусово паспортизувала та навіть встигла знайти так званих «опікунів», – додав Дмитро Лубінць.

Як відомо, наразі офіційно підтверджено депортацію до росії понад 19,5 тисячі українських дітей.

Водночас уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук повідомляла, що кількість викрадених рашистами українських дітей може сягати 200-300 тисяч. Точна кількість наразі невідома, бо багато населених пунктів досі в окупації.

Як відомо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із Путіним у справі проходить уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Згодом після оголошення цього рішення, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив ракетним ударом по Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Також повідомлялося, що колаборантка з Донецька за 7 млн грн допомогла окупантам вивезти 1000 українських дітей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *