ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ були змушені вийти з Авдіївки через брак боєприпасів і бездіяльність Конгресу, – Байден

Андрій Котенський

|

Президент США Джо Байден вважає, що вранці 17 лютого українські військові були змушені вийти з Авдіївки через нестачу боєприпасів та скорочення їхніх запасів. Він наголосив, що це трапилося внаслідок бездіяльності Конгресу США і призвело до перших помітних успіхів Росії за кілька місяців, повідомляє Українська правда.

Байден у суботу зателефонував президенту України Володимиру Зеленському, «щоб підкреслити зобов’язання Сполучених Штатів продовжувати підтримувати Україну перед дворіччям жорстокого вторгнення Росії».

У телефонній розмові він також наголосив на необхідності для Конгресу терміново ухвалити законопроект про додаткове фінансування національної безпеки для забезпечення українських сил.

Президент Байден підтвердив сильну двопартійну підтримку в уряді США та серед американського народу суверенітету та територіальної цілісності України.

Він також закликав накласти витрати на уряд Росії, щоб притягнути його до відповідальності за свої дії.

Передісторія

Напередодні 13 лютого речник 110 бригади Іван Сєкач, яка воює в Авдіївці, повідомив, що до них надійшло підкріплення. Деякі підрозділи чи не вперше за два роки боїв вивели на повноцінний відпочинок.

Тим часом Forbes вважав, що Україна зміцнює Авдіївку й перекинула на цей напрямок одну з найкращих бригад – 3 окрему штурмову. 15 лютого сама бригада офіційно підтвердила цю інформацію, додавши, що ситуація в місті дуже критична.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський теж заявив про посилення бойових спроможностей українських підрозділів на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

В ОСУВ «Таврія» 15 лютого заявили, що постачання й евакуація з Авдіївки ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію. При цьому місто, каже військове командування, не перебувало в оточенні.

Вранці 16 лютого Генштаб заявив, що оборонна операція в Авдіївці триває. Тут відбувається «планове підсилення підрозділів, йде маневр військами на загрозливих напрямках».

16 лютого командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомляв, що в Авдіївці точаться важкі бої, українських військових посилили новими підрозділами, виділили додаткові боєприпаси.

Цього ж дня Олександр Тарнавський також повідомив, що українські захисники для збереження життів та покращення оперативної обстановки відійшли з позиції «Зеніт» в Авдіївці та розпочали перегрупування військ та посилення підрозділів.

Уночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя військових. Проте деякі наші захисники таки потрапили у полон рашистів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *