ОСТАННІ НОВИНИ

Третю окрему штурмову терміново перекинули до Авдіївки: ситуація в місті надзвичайно критична

Маркіян Рой

|

Третя окрема штурмова бригада повідомила, що на Авдіївському напрямку двом бригадам ворога завдано критичного ураження, проте ситуація в Авдіївці залишається загрозливою, а росіяни перекидують до міста нові сили. Про це повідомила 3-тя окрема штурмова бригада в Telegram.

В третій окремій штурмовій бригаді підтверджують, що бійці були передислоковані для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади – надзвичайно критична. Окремі батальйони 3-ї ОШБр провели рейд у захоплені ворогом райони Авдіївки. Сили противника, де перебуває 3-тя штурмова бригада, становлять орієнтовно 7 бригад.

«Наші бійці демонструють безпрецедентний героїзм. Ми змушені воювати на 360 градусів проти нових, і нових бригад, які заводить противник», – заявив командир 3-ї ОШБр Андрій Білецький.

За період перебування на Авдіївському напрямку двом бригадам Збройних сил Росії завдали критичного ураження. Про точні втрати ворога в особовому складі й техніці обіцяють повідомити згодом, після підтвердження необхідних даних.

У бригаді зазначили, що ситуація в Авдіївці залишається загрозливою і нестабільною. Ворог продовжує активну ротацію своїх військ і перекидає до міста нові сили та засоби.

Передісторія

Напередодні 13 лютого речник 110 бригади Іван Сєкач, яка воює в Авдіївці, повідомив, що до них надійшло підкріплення. Деякі підрозділи чи не вперше за два роки боїв вивели на повноцінний відпочинок.

За словами Сєкача, інтенсивні бої за Авдіївку тривають, окупанти намагаються перерізати лінії постачання ЗСУ.

Тим часом Forbes вважає, що Україна зміцнює Авдіївку й перекинула на цей напрямок одну з найкращих бригад – 3 окрему штурмову.

Загалом російські окупанти відновили інтенсивні штурми Авдіївки у жовтні 2023 року. Тоді вони безперестанку атакували місто і попри втрати «лізли, як таргани».

За даними ЗСУ, фактично за місяць активних штурмів Авдіївки російська армія втратила близько 10 тисяч людей, понад 100 танків та сім літаків Су-25.

Станом на кінець листопада британська розвідка заявляла, що через наступ на Авдіївку російські війська зазнають найбільших втрат із початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Дотепер окупанти мали певні просування, адже штурмують Авдіївку з трьох боків. Крім того, для обходу українських оборонних споруд вони проникали на околиці міста через службові тунелі. Сили оборони продовжують тримати активну оборону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *