ОСТАННІ НОВИНИ

Посилюємо наших військових на Авдіївському та Куп’янському напрямках, – Сирський

Наталя Дуляба

|

Військове керівництво прийняло «низку важливих рішень» для посилення бойових спроможностей Сил оборони на Авдіївському та Куп’янському напрямках. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Головком разом із міністром оборони Рустемом Умєровим напередодні навідались до військових частин і підрозділів, які тримають оборону на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

«Безпосередньо на місцях заслухали командирів бригад, тактичних груп та угруповань, які ведуть оборонні дії в надзвичайно складних умовах. Спільно проаналізували наявні ресурси та потреби наших військ.

За результатами роботи прийняли низку важливих рішень, спрямованих на посилення бойових спроможностей наших військових частин та попередження дій ворога. Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування противника вглиб нашої території та утримати займані позиції. Попри складну обстановку Сили оборони України завдають ворогу значних втрат. Водночас вживаємо всіх можливих заходів для мінімізації наших втрат та збереження життя наших воїнів», – відзначив Олександр Сирський.

Коментуючи ситуацію на Авдіївському та Куп’янському напрямках, він зауважив, що вона «надзвичайно складна та напружена».

Російські окупанти продовжують нарощувати свої зусилля та мають чисельну перевагу в особовому складі. Вони, за словами Головкома, не рахуються із втратами та продовжують застосовувати тактику «м’ясних штурмів».

Лише на Авдіївському напрямку минулої доби українські військові відбили 29 атак рашистів. Крім того, ворог активно застосовує авіацію, наносить ураження керованими авіаційними бомбами, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь по наших позиціях.

Передісторія

Напередодні 13 лютого речник 110 бригади Іван Сєкач, яка воює в Авдіївці, повідомив, що до них надійшло підкріплення. Деякі підрозділи чи не вперше за два роки боїв вивели на повноцінний відпочинок.

За словами Сєкача, інтенсивні бої за Авдіївку тривають, окупанти намагаються перерізати лінії постачання ЗСУ.

Тим часом Forbes вважає, що Україна зміцнює Авдіївку й перекинула на цей напрямок одну з найкращих бригад – 3 окрему штурмову.

Загалом російські окупанти відновили інтенсивні штурми Авдіївки у жовтні 2023 року. Тоді вони безперестанку атакували місто і попри втрати «лізли, як таргани».

За даними ЗСУ, фактично за місяць активних штурмів Авдіївки російська армія втратила близько 10 тисяч людей, понад 100 танків та сім літаків Су-25.

Станом на кінець листопада британська розвідка заявляла, що через наступ на Авдіївку російські війська зазнають найбільших втрат із початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Дотепер окупанти мали певні просування, адже штурмують Авдіївку з трьох боків. Крім того, для обходу українських оборонних споруд вони проникали на околиці міста через службові тунелі. Сили оборони продовжують тримати активну оборону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *