ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ вийшли із Авдіївки

Андрій Котенський

|

Для уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців ЗСУ вийшли із Авдіївки. Про це повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський.

За словами Головнокомандувача ЗСУ, наші підрозділи перевели до оборони на більш вигідних рубежах.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах», – повідомив Олександр Сирський.

За його словами, наші воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, нанесли ворогу значні втрати в живій силі та техніці.

«Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій. Життя військовослужбовців – найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо», – додав Олександр Сирський.

Передісторія

Напередодні 13 лютого речник 110 бригади Іван Сєкач, яка воює в Авдіївці, повідомив, що до них надійшло підкріплення. Деякі підрозділи чи не вперше за два роки боїв вивели на повноцінний відпочинок.

За словами Сєкача, інтенсивні бої за Авдіївку тривають, окупанти намагаються перерізати лінії постачання ЗСУ.

Тим часом Forbes вважає, що Україна зміцнює Авдіївку й перекинула на цей напрямок одну з найкращих бригад – 3 окрему штурмову. 15 лютого сама бригада офіційно підтвердила цю інформацію, додавши, що ситуація в місті дуже критична.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський теж заявив про посилення бойових спроможностей українських підрозділів на Авдіївському та Куп’янському напрямках.

В ОСУВ «Таврія» 15 лютого заявили, що постачання й евакуація з Авдіївки ускладнені, але задіяно запасну логістичну артерію. При цьому місто, каже військове командування, не перебуває в оточенні.

Вранці 16 лютого Генштаб заявив, що оборонна операція в Авдіївці триває. Тут відбувається «планове підсилення підрозділів, йде маневр військами на загрозливих напрямках».

16 лютого командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський повідомляв, що в Авдіївці точаться важкі бої, українських військових посилили новими підрозділами, виділили додаткові боєприпаси.

Цього ж дня Олександр Тарнавський також повідомив, що українські захисники для збереження життів та покращення оперативної обстановки відійшли з позиції «Зеніт» в Авдіївці та розпочали перегрупування військ та посилення підрозділів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *