ОСТАННІ НОВИНИ

Донька Шухевича закликала депутатів якнайшвидше відновити знищений ударом РФ музей батька

Ольга Денисяка

|

Донька Романа Шухевича Марія Трильовська-Шухевич закликала якнайшвидше відбудувати знищений Росією Музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, а не чекати до завершення війни. Про це вона сказала 6 лютого під час засідання сесії Львівської обласної ради, передає Львівський портал

«Могили немає, останків немає. Єдине місце, яке поєднувало нас з живим Романом Шухевичем, місце, де він прийняв останній бій. Тепер стоїть питання відновлювати чи не відновлювати. Я вважаю, що його обов’язково треба відновлювати! Але не споруджувати там музей визвольних змагань, а лише Романа Шухевича», – заявила Трильовська-Шухевич.

Після звернення доньки Романа Шухевича депутати Львівської обласної ради прийняла рішення про відбудову музею, який знищила РФ.

Як розповів директор Львівського історичного музею, сектором якого є музей Шухевича, Роман Чмелик, вже є напрацьовано кілька варіантів відбудови і розвитку музею.  

«За побажаннями родини Шухевича, мешканців Білогорщі є ідея відбудувати точну копію садиби Романа Шухевича. Можна також у перспективі розбудувати цю музейну установу і спорудити навпроти сучасний комплекс, оголосивши міжнародний конкурс», – зазначив Роман Чмелик.

Відповідно до рішення обласної ради військова адміністрація спільно з Львівським історичним музеєм, обласною та міською радами мають напрацювати концепцію відбудови та вжити заходів для відновлення та збереження Музею генерал-хорунжого Романа Шухевича, розробити план розвитку музейно-меморіального простору.

Також депутати звернулись до військової адміністрації вжити заходів щодо забезпечення захисту музейних установ та місць національної пам’яті Львівщини від терористичних ударів країни-агресора.

Зазначимо, що Львівська міська рада заявила, що найближчим часом планує оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращий проєкт із відбудови знищеного на Білогорщі музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня російські окупанти атакували Львівщину «Шахедами». Уламки збитого дрона впали на музей-садибу Романа Шухевича, який розташований у Львові та Білогорщі. Музей вщент згорів.

Цієї ж ночі рашисти атакували Львівський національний університет природокористування у Дублянах, де колись навчався глава ОУН Степан Бандера.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *