ОСТАННІ НОВИНИ

Для відбудови знищеного музею Шухевича у Львові оголосять архітектурний конкурс

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада найближчим часом планує оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращий проєкт із відбудови знищеного на Білогорщі музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні експерти завершують сканування завалів. Це потрібно для майбутньої реставрації та міжнародного трибуналу. Завтра наші служби разом з фахівцями почнуть розбирати завали. Після цього ми оголосимо архітектурний конкурс. Прийом пропозицій та визначення переможця триватиме приблизно два місяці», – сповістив він.

Хоч уже декілька меценатів зголосились профінансувати відбудову музею Шухевича, мер вважає, що це варто зробити після перемоги України у війні, а зараз усі кошти спрямовувати на ЗСУ.

«Дякуємо, що бережете історію, але сьогодні ці гроші треба витратити на армію», – підкреслив Андрій Садовий.

Внаслідок атаки «Шахедів» у музеї знищено 16 експонатів, які входили до Музейного фонду України. Кількасот інших експонатів вдалося зберегти, адже їх вивезли ще на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня російські окупанти атакували Львівщину «Шахедами». Уламки збитого дрона впали на музей-садибу Романа Шухевича, який розташований у Львові та Білогорщі. Музей вщент згорів.

Цієї ж ночі рашисти атакували Львівський національний університет природокористування у Дублянах, де колись навчався глава ОУН Степан Бандера.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР, Facebook Андрія Садового

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *