ОСТАННІ НОВИНИ

Чуркін, якого хоче екстрадувати Україна, попросив політичний притулок в Аргентині

Ольга Денисяка

|

Росіянин, ексвласник ТОВ «Львівські автобусні заводи» Ігор Чуркін, який чекає на суд в Аргентині для видачі Україні, просить про надання йому політичного притулку. Про це повідомляє російське видання РИА Новости.

Захист росіянина Чуркіна подав прохання про надання йому політичного притулку.

«Ймовірність екстрадиції росіянина Чуркіна з Аргентини в Україну вкрай мала, суд із цього питання автоматично припинено через поданий запит на політичний притулок, який можуть розглядати кілька років. Чуркін також запросив громадянство Аргентини, оскільки в цій країні народилася його дочка», – йдеться в повідомленні.

Напередодні правоохоронці Аргентинської Республіки затримали сина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна, який намагався зберегти активи в Україні коштом державного банку. Вирішується питання про екстрадицію юного росіянина до України

Раніше Львівський портал повідомляв, що працівники ДБР повідомили про підозру російському олігарху Ігорю Чуркіну, який організував та заволодів нерухомим майном ЗАТ «Завод комунального транспорту» (колишній ВАТ «Львівський автомобільний завод»). У липні 2022 року Ігорю Чуркіну та його спільнику оголосили підозри в махінаціях з майном ЛАЗу.

Влітку 2021 року Укрексімбанк продав на відкритих торгах борги збанкрутілого Львівського автобусного заводу. Права вимоги за кредитними договорами та дебіторську заборгованість заводу перед банком більше ніж за 170 млн грн купило ТОВ «Капітал-Фінанс», засновником якої є львівський бізнесмен Максим Чухен.

Ця компанія отримала право на нерухоме та рухоме майно ЛАЗу, яке перебувало в кредитній заставі банку. Йдеться про головний виробничий корпус, монастир ордену кармелітів босих та костелу Матері Божої Шкаплерної, що є пам’яткою архітектури, виробниче обладнання, склади, майстерні та інші приміщення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *