ОСТАННІ НОВИНИ

ДБР не наклало арешт на майно дружини Гринкевича, – ЗМІ

Ольга Денисяка

|

Дві квартири дружини Ігоря Гринкевича Світлани так і не були арештовані, попри заяву Державного бюро розслідувань ще на початку січня. Про це йдеться у розслідуванні hromadske.

11 січня Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) заявило, що за запитом ДБР розшукало майно родини Гринкевичів. Серед переліку знайденого майна зазначені 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани.

Розслідування hromadske виявило всі об’єкти нерухомості Світлани Гринкевич, проте на жодному з них станом на 29 січня арештів так і немає.

Зокрема, йдеться про чотири об’єкти нерухомості, які були придбані Світланою Гринкевич та її матір’ю Іриною Федак від початку повномасштабного вторгнення. Дві власні квартири Світлана Гринкевич передала у заставу під кредит в 5 мільйонів гривень. Ще дві квартири своєї матері Гринкевич «обтяжила», надавши вже позику їй.

На думку адвоката Ярослава Бутиріна, за наявності сумнівів у справжності договорів позики, слідчі ДБР можуть накласти на спірні об’єкти арешти до з’ясування обставин.

«Якщо слідчий вважатиме за необхідне й в нього будуть підстави, суд навісить на це майно ще один арешт. І навіть якщо іпотека зніметься, то арешт суду нікуди не дінеться», — прокоментував Бутирін.

Передісторія

Львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича наприкінці 2023 року затримали на спробі підкупу одного з керівників слідчого управління ДБР. Бізнесмен пропонував 500 тис. доларів за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження.

Компанії Гринкевича є одним із найбільших постачальників Міноборони, розслідування щодо зловживань на закупівлях триває. За попередніми даними, сума збитків складає більше 1 млрд грн.

30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 429,4 млн грн застави.

Після скандалу Міністерство оборони вирішило розірвати укладені з Гринкевичем угоди, згодом –  ще й угоди на продукти харчування.

Голова Львівської ОВА відхрестився від скандалу з Гринкевичем, а Львівська облрада розірвала меморандум з благодійним фондом бізнесмена HOPE.UA.

Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман стверджує, що діяльність його родини відбувалась в межах чинного законодавства, а сам скандал є замовним. Він також додав, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто «нема у чому», і зауважив, що тікати за кордон ніхто не планує.

11 січня стало відомо, що суд наклав арешт на майно Ігоря Гринкевича, підконтрольних йому компаній, а також на елітні авто членів родини бізнесмена.

17 січня Ігорю Гринкевичу оголосили нову підозру. Його, директорів підприємств та представника компанії (всього – 5 фігурантів) підозрюють у завданні державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *