ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони заявили про розірвання договорів з компаніями Гринкевичів

Ольга Денисяка

|

Після інформації про можливу протиправну діяльність львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича міністерство вирішило розірвати укладені угоди. Про це заявив заступник міністра оборони України Віталій Половенко на пресконференції в Інтерфакс-Україна.

«Яка позиція Міноборони щодо “кейсу Гринкевичів”? Позиція така: після публікації статті […] Міністерство оборони одразу ухвалило рішення щодо розірвання договорів, які попередньо було укладено», – сказав Половенко.

Нагадаємо, 29 грудня правоохоронці затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони Ігоря Гринкевича, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування.

Кілька місяців тому Бюро порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб МОУ. Це призвело до збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання.

30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн. 440 тис гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *