ОСТАННІ НОВИНИ

Суд арештував майно сімʼї Гринкевичів

Маркіян Рой

|

Суд арештував майно сім’ї та підконтрольних кампаній львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, Ігоря Гринкевича, якого підозрюють у дачі хабара слідчому ДБР. Про це повідомляє ДБР.

У межах розслідування за фактом здійснення поставок товарів для потреб МОУ було проведено обшуки за адресами проживання та роботи бізнесмена, за адресами проживання директорів та офісів підконтрольних йому компаній.

«Для забезпечення відшкодування спричинених збитків було накладено арешти на нерухоме майно, транспортні засоби преміумкласу, які перебувають у власності сім’ї бізнесмена, а також на майно та рахунки підконтрольних йому компаній», – йдеться в повідомленні.

У ДБР зазначають, що за висновком експертів, уся поставлена продукція компаніями бізнесмена на потреби МОУ у 2023 році, не відповідає якісним характеристикам та неможлива для використання військовослужбовцями Збройних сил України.


Нагадаємо, 29 грудня правоохоронці затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони Ігоря Гринкевича, який пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування.

Кілька місяців тому Бюро порушило кримінальне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн.

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб МОУ. Це призвело до збитків бюджету за попередніми оцінками на 1,2 млрд грн та відповідно зриву постачання.

30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн. 440 тис гривень.

Голова Львівської ОВА відхрестився від скандалу з Гринкевичем.

Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман стверджує, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний. А також додав, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто «нема у чому», і зауважив, що тікати за кордон вони не планують.

Після інформації про можливу протиправну діяльність львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича міністерство оборони вирішило розірвати укладені з ним угоди.

Згодом Львівська обласна рада розірвала меморандум з фондом Благодійний фонд HOPE.UA представником якого є підозрюваний у хабарництві львівський бізнесмен Ігор Гринкевич.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *