ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони вирішило розірвати контракт на постачання продуктів із компанією Гринкевича

Маркіян Рой

|

Міністерство оборони вирішило розірвати останній контракт на постачання харчів для війська з однією з компаній львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – «Трейд лайнс рітейл». Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Відомство також хоче, щоб його визнали потерпілою стороною у справі проти компаній підприємця, тож вирішило подати заяву до Державного бюро розслідувань.

Наприкінці 2023 року «Трейд лайнс рітейл» на конкурсних торгах у системі Prozorro визнали переможцем на постачання харчів за одним із 30 контрактів для Збройних сил України. Компанії вже надіслали всі документи для розірвання цього договору через «неможливість забезпечити поставки продуктів», зазначає відомство.

У Міноборони додали, що для уникнення складнощів із харчовим забезпеченням ще 16 січня на Prozorro оголосили інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів.

До цього ДБР встановило, що компанії Гринкевича уклали низку договорів з Міноборони, за якими постачали низькоякісні товари. Це спричинило державі шкоди на понад 934 млн грн.

Передісторія

Як повідомляв Львівський портал, львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали на спробі підкупу одного з керівників слідчого управління ДБР. Бізнесмен пропонував 500 тис. доларів за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження.

Компанії Гринкевича є одним із найбільших постачальників Міноборони, розслідування щодо зловживань на закупівлях триває. За попередніми даними, сума збитків складає понад 1,5 млрд грн.

30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429,4 млн грн.

Після скандалу Міністерство оборони вирішило розірвати укладені з Гринкевичем угоди.

Згодом голова Львівської ОВА відхрестився від скандалу з Гринкевичем, а Львівська облрада розірвала меморандум з благодійним фондом бізнесмена HOPE.UA.

Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман стверджує, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний. А також додав, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто «нема у чому», і зауважив, що тікати за кордон вони не планують.

11 січня стало відомо, що суд наклав арешт на майно Ігоря Гринкевича, підконтрольних йому компаній, а також на елітні авто членів родини бізнесмена.

17 січня Гринкевичу оголосили про нову підозру. Гринкевича, директорів підприємств та представника компанії (всього – 5-х фігурантів) підозрюють у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *