ОСТАННІ НОВИНИ

Князєву вкотре зменшили заставу і продовжили запобіжний захід

Наталя Дуляба

|

Ексголові Верховного Суду України Всеволоду Князєву ще на два місяці продовжили запобіжний захід. Також йому вкотре зменшили розмір застави, цього разу – до 18,1 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

30 січня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Всеволоду Князєву, який сидить під вартою з травня 2023 року. Тепер запобіжний захід продовжили ще на два місяці, тобто до 29 березня.

Разом з тим суд вкотре зменшив ексголові Верховного Суду розмір застави – з 20 млн грн до 18,1 млн грн.

Зазначимо, після затримання Князєву визначили 107 млн грн застави, втім дотепер її розмір зменшували вже шість разів і таким чином вона сягнула 20 млн грн.

Передісторія

Голову Верховного Суду України Всеволода Князєва затримали у травні 2023 року на хабарі у 2,7 млн доларів.

За версією слідства, за ці гроші він мав винести рішення у справі, пов’язаній з олігархом Костянтином Жеваго. Цю корупційну схему вдалося викрити завдяки проникненню детектива НАБУ під прикриттям всередину злочинного угруповання. Детальніше про справу читайте за цим посиланням.

Після затримання Князєва взяли під варту із можливістю внесення 107 млн грн застави. Втім її розмір зменшували сім разів поспіль.

Як відомо, сам Князєв скаржився, що через арешт всього майна та рахунків він немає коштів навіть на те, щоб оплатити у СІЗО доступ до Інтернету.

У жовтні торік правоохоронці завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього голови Верховного Суду. Вироку ще немає.

Адвокату, який разом із Князєвим погорів на хабарі, суд дав умовний термін.

Додамо, що Всеволод Князєв був головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *