ОСТАННІ НОВИНИ

До України повернули двох депортованих в Росію дітей

Маркіян Рой

|

В Україну вдалося повернути двох дітей, яких незаконно депортувала Росія. Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Під час окупації діти жили у Кринках Херсонської області, а після звільнення правобережжя окупанти вивезли підлітків у Росію.

«До двох українських родин вдалося повернути дітей. Хлопець та дівчина, 16 і 17 років відповідно, жили у Кринках. Після звільнення правобережжя ворог депортував дітей до краснодарського краю. Зусиллями багатьох служб дітей вдалося повернути на підконтрольну Україні територію, до родин», – повідомив Прокудін.

За його словами, поверненню українських дітей сприяла також організація Save Ukraine.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 16 грудня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

На початку вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що за підтвердженими даними у Росії всиновили 386 українських дітей, яких примусово вивезли на територію РФ.

Водночас західні ЗМІ нещодавно повідомили, що після місяців таємних переговорів між Києвом та Москвою Росія погодилась повернути Україні перших чотирьох депортованих дітей. Це мають робити за посередництва Катару.

Як повідомляв Львівський портал, навесні Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *