ОСТАННІ НОВИНИ

Є підтверджені дані про 386 українських дітей, всиновлених у Росії, − Лубінець

Ольга Денисяка

|

Українська влада має підтверджені дані про те, що в Росії всиновили 386 українських дітей, яких депортували. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в етері телемаратону.

«У нас є підтверджені цифри —386 дітей, щодо яких є встановлений факт, що вони були поміщені в російські сімʼї, і щодо них або розпочалася, або завершилася процедура всиновлення», — розповів Лубінець.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 17 серпня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *