ОСТАННІ НОВИНИ

Романа Гринкевича арештували з можливістю застави в 500 млн гривень

Маркіян Рой

|

Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня з правом внесення застави у розмірі 500 мільйонів гривень.Про це повідомляє Суспільне.

«Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня з альтернативою застави у розмірі пів мільярда гривень», – йдеться в повідомленні.

Прокуратура просила про арешт і заставу в розмірі 500 млн грн. Серед ризиків прокурори називали те, що він може переховуватися, знищувати документи та впливати на свідків. Суд повністю задовільнив клопотання.

«Гринкевич каже, що не мав наміру перетинати кордон, а в Одесі перебував у власних справах. Стверджує, що особисто підозру йому не вручали, а мобільного звʼязку не мав, бо під час обшуків забрали усі його телефони. Він відкидає звинувачення у невиконанні контрактів та постачанні ЗСУ неякісного одягу»,– йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, уранці 22 січня правоохоронці затримали Романа Гринкевича в Одесі при спробі перетнути державний кордон.

Передісторія

Львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича наприкінці 2023 року затримали на спробі підкупу одного з керівників слідчого управління ДБР. Бізнесмен пропонував 500 тис. доларів за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження.

Компанії Гринкевича є одним із найбільших постачальників Міноборони, розслідування щодо зловживань на закупівлях триває. За попередніми даними, сума збитків складає більше 1 млрд грн.

30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 429,4 млн грн застави.

Після скандалу Міністерство оборони вирішило розірвати укладені з Гринкевичем угоди, згодом –  ще й угоди на продукти харчування.

Голова Львівської ОВА відхрестився від скандалу з Гринкевичем, а Львівська облрада розірвала меморандум з благодійним фондом бізнесмена HOPE.UA.

Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман стверджує, що діяльність його родини відбувалась в межах чинного законодавства, а сам скандал є замовним. Він також додав, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто «нема у чому», і зауважив, що тікати за кордон ніхто не планує.

11 січня стало відомо, що суд наклав арешт на майно Ігоря Гринкевича, підконтрольних йому компаній, а також на елітні авто членів родини бізнесмена.

17 січня Ігорю Гринкевичу оголосили нову підозру. Його, директорів підприємств та представника компанії (всього – 5 фігурантів) підозрюють у завданні державному бюджету України збитків майже на мільярд гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *