ОСТАННІ НОВИНИ

Україна обговорює з Британією проєкт двосторонньої угоди про «гарантії безпеки»

Наталя Дуляба

|

Під час чергового раунду переговорів із Великою Британією Україна перейшла до обговорення проєкту двосторонньої угоди про «гарантії безпеки». Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

На перемовинах Україну представляв заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

«Учасники перейшли до безпосереднього опрацювання проєкту відповідної угоди, обговорили її основні елементи та окремі тематичні блоки, а також узгодили подальший графік двосторонніх переговорів», – кажуть в Офісі українського президента.

Нагадаємо, на саміті НАТО у липні 2023 року країни G7 погодили декларацію про гарантії безпеки для України. Документ визначає формат підтримки України з боку союзників задля завершення війни, а також стримання чи відбиття будь-якої наступної агресії. Повний його текст можна прочитати за цим посиланням.

Дотепер до декларації G7 про гарантії безпеки для України долучились більше двох десятків країн. Наприкінці 2023 року Україна почала перемовини й з Євросоюзом щодо «колективних безпекових гарантій».

Втім паралельно Україна веде переговори з низкою країн, бажаючи укласти з ними двосторонні угоди щодо гарантій безпеки. Йдеться насамперед про США, Велику Британію, Францією, тобто країни з ядерною зброєю, а також про Канаду й Італію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *