ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві сотні людей провели акцію Free Azov

Андрій Котенський

|

У центрі Києва 7 січня родичі полонених військовослужбовців, зокрема, захисників «Азовсталі», зібрались на акцію Free Azov, повідомила Українська правда.

Кілька сотень людей зібралися у центрі Києва, аби нагадати, що у російському полоні досі перебувають захисники «Азовсталі».

Українці стояли з плакатами: «Поверніть сина з полону», «Не мовчи, полон вбиває», «Поки ти мовчиш, мою сім’ю катують».

Поліція під час тривоги нагадувала учасникам акції про укриття.

Фото: Дмитро Ларін, УП

Як відомо, із 16 до 20 травня 2022 року, після 3-х місяців оборони й боїв, 2 439 військовослужбовців вийшли з підземель заводу «Азовсталь», сподіваючись на обмін між Росією та Україною. Незначну чстину бійців згодом вдалося визволити з полону.

За даними родин захисників Маріуполя, уже рік у російському полоні перебувають більше, ніж 1900 військових-захисників «Азовсталі», з них – понад 700 бійців полку «Азов».

у ніч на 22 вересня 2022 року стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 військових. Дві сотні з них – це захисники маріупольської «Азовсталі», яких обміняли на одіозного Віктора Медведчука. Інших обміняли на 55 російських військовополонених.

У патронатній службі «Азова» повідомили, що звільнені з полону військові перебували у шокуючому стані – майже всі 215 осіб мають крайній ступінь анорексії. Усім надавали належну медичну допомогу та реабілітацію.

Також відомо, що жоден з визволених полонених не бачив представників Червоного Хреста, які мають слідкувати за дотриманням Женевської конвенції стосовно поводження із полоненими.

29 липня 2022 року Україну сколихнула шокуюча звістка, що в окупованій Оленівці від вибуху, який влаштували росіяни загинули 53 українських захисників, що перебували у російському полоні. Більшість із них – легендарні оборонці Маріуполя із «Азовсталі». Терористична росія не допустила Червоний Хрест до місця злочину в Оленівці.

У червні 2023 року рашисти влаштували показове судилище над 22 «азовцями»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *