ОСТАННІ НОВИНИ

Обстріл колонії на Донеччині: окупанти звинувачують ЗСУ у загибелі 50 українських полонених

Анастасія Диняк

|

Російські окупанти намагаються перекласти на ЗСУ вину за обстріл колонії в Оленівці на Донеччині, де перебувають й полонені українські військові. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі ЗСУ.

Так, бійці РФ здійснили артилерійський обстріл по виправній колонії в Оленівці. В установі утримують зокрема й полонених українців. Наразі уточнюються наслідки обстрілу.

Росія намагається звинуватити в атаці українських військових та звинуватити їх у вчиненні «воєнного злочину». На території колонії перебували полонені українські військові. Зокрема бійці полку «Азов».

Російське пропагандистське видання «РИА Новости» пише, що в Мінобороні РФ заявили про нібито удар ракетами HIMARS.

«Ця кричуща провокація скоєна з метою залякування українських військовослужбовців та запобігання їхній здачі в полон», – зазначили росіяни.

За словами ватажка так званої «ДНР», унаслідок удару загинули 53 українців, ще 75 отримали поранення.

За даними Генштабу, так росіяни намагаються приховати тортури над полоненими і розстріли, які вони здійснюють на тимчасово окупованих територіях України.

«Російський ворог продовжує свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії. Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення  з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», – наголосили в Генштабі.

Засновник і колишній командир полку «Азов» Андрій Білецький заявив, що російські окупанти перевели полонених азовців до окремої будівлі, а потім обстріляли її.

«Ми збираємо інформацію про жертв і конкретних виконавців цього воєнного злочину. Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим паче – дотримання Женевських конвенцій», – йдеться у повідомленні.

Білецький наголосив, що кожен, хто причетний до цього, буде покараний.

«Я, від імені Азовських підрозділів, оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані», – заявив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *