ОСТАННІ НОВИНИ

Військові зможуть розраховувати на демобілізацію через 36 місяців служби?

Андрій Котенський

|

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що разом із Міністерством оборони погоджено, щоб новий законопроєкт про мобілізацію передбачав службу у війську протягом 36 місяців після призову, повідомляє Суспільне.

«Не втомлюся нагадувати, що йде війна. Війна, яка розвивається за своїми законами. Наші бійці зараз на фронті у надскладних і дуже важких умовах роблять свою справу. Мені б хотілося, щоб люди, які йдуть до війська і, особливо ті хто вже служить у війську, чітко розуміли скільки необхідно буде воювати», – зазначив головнокомандувач.

За його словами, Генштаб ЗСУ і Міноборони погодилися на цифру 36 місяців сподіваючись на два моменти:

  • що не буде загострення на фронті;
  • що цих людей через 36 місяців буде ким замінити.

«Ось це уже уряд, який взявся реалізувати цей закон, то я думаю що вони чітко розуміють які в нашій державі можливості. Сподіваюсь що через 36 місяців ми впораємося із завданням, щоб задовольнити тих людей, які в надскладних умовах виконують свою роботу», – сказав генерал.

За його словами, після того, як військові будуть демобілізовані, їм потрібен буде деякий час, щоб відпочити.

«Ми погодилися з напрацюванням Міноборони, що це має бути саме ота цифра. Але це та норма, яка не зовсім реальна в тих умовах, в яких ми проходимо, залишається сподіватись на те, що інтенсивних бойових дій не збільшиться і ми зможемо зробити заміну тих людей, яких ми плануємо замінити через 36 місяців», – сказав Залужний.

Він зазначив, що 36 місяців війни мине у 2025 році.

«У нас буде достатньо часу, щоб підготувати людський ресурс, який необхідний буде для заміни, щоб ситуація з демобілізацією не вплинула. Але уряд має розуміти те, що якщо йде мова про 36 місяців демобілізація, то ймовірніше за все розпочати цей процес необхідно буде з призову людей і підготовки», – сказав генерал.

Як повідомляв Львівський портал, Валерій Залужний також заявив, що незадоволений роботою ТЦК.

командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових. Водночас повісток у «Дії» військовозобов’язаним не надсилатимуть.

Напередодні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що в Україні розглядають можливість розсилання електронних повісток військовозобов’язаним, в тому числі й тим, хто перебуває за кордоном.

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради новий законопроєкт №10378. Коли його проголосують нардепи та мобілізація в Україні відбуватиметься по-новому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *