ОСТАННІ НОВИНИ

Залужний заявив, що незадоволений роботою ТЦК

Андрій Котенський

|

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що особисто він незадоволений роботою територіальних центрів комплектування (ТЦК). За його словами, наразі деяких керівників ТЦК замінюють, а деякі залишають свої посади самі.

Про це Валерій Залужний сказав на пресконференції, передає Суспільне.

«Що стосується ТЦК, то їхньою роботою я поки незадоволений. Якби я був ними задоволений, я б зараз не обговорював питання цього законопроєкту. Я хочу, щоб люди, які там працюють, щоб вони розуміли, що це окрема спеціальність. За свої 30 років служби єдине де б я не хотів служити, то це в ТЦК», – сказав Залужний.

За словами головнокомандувача ЗСУ, для роботи у ТЦК «необхідно мати певний набір знань і навичок».

«І найголовніше – набір умінь, які дозволяють керівнику ТЦК виконувати свої обов’язки. Як ззовні, поза межами ТЦК, так і всередині цього організму. Але станом на сьогодні хочу сказати, що можливості по прийому особового складу територіальні центри комплектування не втратили. Ми прослідкували, щоб ті ключові посадовці які працюють над організацією цього процесу у ТЦК залишилися і продовжували свою роботу. Ми з цим завданням справимося. Що стосується керівників (ТЦК – ред.) – то робота продовжується. Станом на зараз ми деяких керівників замінюємо, а деякі залишають посади самі», – пояснив Залужний.

Як повідомляв Львівський портал, командування внесло запит на мобілізацію 500 тисяч військових. Водночас повісток у «Дії» військовозобов’язаним не надсилатимуть.

Напередодні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що в Україні розглядають можливість розсилання електронних повісток військовозобов’язаним, в тому числі й тим, хто перебуває за кордоном.

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради новий законопроєкт №10378. Коли його проголосують нардепи та мобілізація в Україні відбуватиметься по-новому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *