ОСТАННІ НОВИНИ

Повісток у «Дії» не буде ніколи, – Федоров

Наталя Дуляба

|

Віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запевнив, що повістки українцям у «Дії» ніколи не надсилатимуть. Про це він написав у Facebook.

«Наступного [2024] року буде 1 мільйон дронів. Повісток у “Дії” не буде ніколи. І тільки так», – відзначив Михайло Федоров.

Зазначимо, напередодні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що в Україні розглядають можливість розсилання електронних повісток військовозобов’язаним, в тому числі й тим, хто перебуває за кордоном. Зараз відомство працює над технічним рішенням.

Перед цим деякі німецькі видання написали, що міністр оборони України Рустем Умєров нібито має намір у 2024 році призвати на військову службу українських чоловіків, які перебувають за кордоном. Як писали ЗМІ, українців попросять з’явитися до призовних пунктів ЗСУ, а до тих, хто не виконає прохання, застосують «санкції».

Проте згодом Міноборони України заперечило, що має намір призивати на військову службу українців з-за кордону. Відомство стверджує, що журналісти «змістили акцент», цитуючи Умєрова. Питання про механізм покарання чи юридичного тиску на тих, хто за межами України, зараз не стоїть.

Зауважимо, що в Україні працюють над запуском електронного реєстру військовозобов’язаних «Оберіг». Він дозволить синхронізувати дані з держреєстрів і відстежувати, де людина працює та сплачує податки. Тому чоловіків можуть викликати до ТЦК через роботодавця.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *