ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони планує надсилати повістки електронно, зокрема і за кордон, – Умєров

Ольга Денисяка

|

Міністерство оборони розглядає можливість сповіщати чоловіків про необхідність з’явитись у ТЦК через електронне сповіщення. Про це в інтерв’ю Суспільному сказав міністр оборони Рустем Умєров.

«Ми проаналізували різні бази даних. Вирішимо, як ці дані облікувати. Тому що – це військовозобов’язаний, чи військовослужбовець, чи вже ветеран? Після обліку – чи ця категорія чоловіків буде взагалі запропонована на військову службу чи ні. Тобто це достатньо величезний механізм, який треба обговорювати покроково», – говорить міністр.

Водночас він сказав, що подібні запрошення отримають чоловіки, громадяни України, і за кордоном: «Якщо ми вже ухвалимо рішення по категоріях, запрошення надішлемо усім».

Умєров додав, що МО працює над технічними рішеннями, щоб цей процес був цивілізованим.

Напередодні деякі німецькі видання написали, що міністр оборони України Рустем Умєров нібито має намір наступного року призвати на військову службу українських чоловіків від 25 до 60 років, які проживають за кордоном. Як писали ЗМІ, чоловіків попросять з’явитися до призовних пунктів Збройних сил, а до тих, хто не виконає прохання, застосують «санкції».

Проте згодом Міноборони України заперечило, що має намір призивати на військову службу українців з-за кордону. Відомство стверджує, що журналісти «змістили акцент», цитуючи Умєрова щодо цього питання. Питання про механізм покарання чи юридичного тиску на тих, хто за межами України, зараз не стоїть.

Зауважимо, що в травні цьогоріч глава МВС Ігор Клименко заявив про підготовку законопроекту щодо покарання чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни. Згодом він уточнив, що по поверненню в Україну таких осіб може чекати штраф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *