ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії оголосять переможців конкурсу імені Василя Сліпака

Омелян Шевчук

|

У середу, 20 грудня, о 18:00 на сцені Концертного залу Людкевича оголосять переможців 4 едиції престижного конкурсу імені Василя Сліпака. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській національній філармонії.

Закриття конкурсу пройде під гала-концерт, програма якого стане відомою лише на сцені. Переможців музичного змагання теж передчасно не оголошують.

Вшанування патрона конкурсу Василя Сліпака пройде у його 49 рік від дня народження. Молоді співаки-переможці Конкурсу та учасники гідно продовжують його справу та потужно презентують українську культуру у світі.

Пряму трансляцію концерту можна переглянути тут:

Нагадаємо, що конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака триває у Львові цьогоріч з 15 по 20 грудня.

Василь Сліпак – відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на сході України, Герой України, кавалер ордена «За мужність» І ступеня.

Воював у районі Донецького аеропорту, брав участь у боях за Авдіївку. Загинув у 2016 році від кулі снайпера біля Луганського, йому тоді був 41 рік.

Ціною власного життя Василь Сліпак врятував побратимів, адже українські захисники зуміли відбити атаку російських збройних формувань біля Дебальцевого та перейти у контрнаступ, посунувши противника з укріплених позицій.

Василь Сліпак був вихованцем відомої львівської хорової капели «Дударик».

У 2018 році в Україні зняли фільм «Міф» про Василя Сліпака, на його честь організовують музичні маратони, у Львові також хочуть створити оперу в його честь. Влітку 2020  року в центрі міста відкрили мурал, присвячений Василю Сліпаку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *