ОСТАННІ НОВИНИ

ТВК визнала Мирослава Карпінського депутатом ЛОР. Але цього недостатньо

Андрій Котенський

|

Львівська обласна територіальна виборча комісія визнала Мирослава Карпінського від партії «Голос» обраним депутатом ЛОР (замість Іванни Герус, яка склала мандат – ред.). Проте для набуття ним депутатських повноважень необхідно прийняття ще одного рішення – про реєстрацію його депутатом. Про це повідомив керівник проектів громадянської мережі «Опора» Тарас Радь.

За словами Тараса Радя, 21 листопада під час першої спроби засідання ТВК не відбулось через відсутність кворуму, а під час другої, 23 листопада, – кворум був, проте комісія провалила голосування за усі три питання порядку денного.

Водночас третя спроба ТВК провести засідання комісії, щоб прийняти рішення про визнання обраними депутатами Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» кандидатів Миколи Фрея (замість засудженого Михайла Дзюдзя – ред. ) та Олега Іваша (замість померлого Володимира Квурта – ред.), знову провалилась.

Тарас Радь також зауважує, що першого кандидата мають визнати обраним на вимогу рішення Центральної виборчої комісії за підсумками скарги «Європейської Солідарності», а другого – згідно рішення Львівський окружний адміністративний суд за позовної заявою Іваша.

«Кворум збирався майже годину, проте таки зібрався – прийшло 12 з 18 членів комісії. Комісія проголосувала за три питання порядку денного:

  1. Достатньо несподівано ТВК одноголосно проголосувала «за» визнання обраним депутатом обласної ради кандидата від «Голосу» Мирослава Карпінського замість Іванни Герус. Проте для набуття ним депутатських повноважень необхідно прийняття ще одного рішення – про реєстрацію його депутатом.
  2. Голосування за питання про визнання обраним депутатом Миколи Фрея («ЄС») комісія провалила: “за” 7 голосів і 5 “утрималось”. Кандидат чи не вперше прийшов на засідання ТВК
  3. Голосування за питання про визнання обраним депутатом Олега Іваша («ЄС») комісія також провалила: “за” 7 голосів і 5 “утрималось”», – повідомив Тарас Радь.

Таким чином кількість «підвішаних» депутатських мандатів надалі залишається три, проте Мирослав Карпінський просунувся на один крок до набуття депутатських повноважень.

«Згідно постанови ЦВК від 15 листопада 2023 року Львівська обласна ТВК має не пізніше 29 листопада прийняти рішення про визнання обраним депутатом щонайменше Миколу Фрея», – зауважив він.

Як уточнив Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівському порталу Тарас Радь, цього разу утримались від голосування:

  • Юрій Онишко («Слуга народу»), секретар ТВК
  • Іван Іськів («Слуга народу»)
  • Андрій Захарчук («За майбутнє»)
  • Роксолана Мельник («Партія місцевих громад»)
  • Христина Хміляр («Циганська партія України»)

Раніше Львівський портал повідомляв, що ТВК саботує призначення нових депутатів Львівської обласної ради. Попереднього разу також не голосувало п’ять її членів, а саме засідання завершилось скандалом.

Фото: Тарас Радь

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *