ОСТАННІ НОВИНИ

ТВК саботує призначення нових депутатів Львівської обласної ради

Андрій Котенський

|

Львівська обласна територіальна виборча комісія провалила другу спробу призначення трьох нових депутатів Львівської обласної ради. Про це повідомив керівник проектів громадянської мережі «Опора» Тарас Радь.

За словами Тараса Радя, перша спроба (21 листопада – ред.) виявилась безуспішна через відсутність кворуму. Сьогодні ж, 23 листопада, на засідання ТВК були присутні 13 з 18 членів комісії. Це наявний кворум для його відкриття, але це не допомогло.

Засідання розпочалось зі складання присяги трьома новими членами комісії та головуванням нового голови комісії – Володимиром Фірманом.

У порядку денному були три головні питання – визнання обраними депутатами Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Миколи Фрея (замість засудженого Михайла Дзюдзя – ред. ) та Олега Іваша (замість померлого Володимира Квурта – ред.). А також, призначення представника «Голосу» Мирослава Карпінського (замість Іванни Герус, яка склала мандат – ред.).

Проте, на місцеву виборчу комісію не вплинула ні вимога ЦВК, ні рішення Львівського окружного адміністративного суду про визнання бездіяльності ТВК стосовно призначення нових депутатів. ТВК синхронно провалила три головні питання.

Обрання депутатом Мирослава Карпінського: «за» – 8 голосів, «утримались» – 5 голосів.

Обрання депутатом Олега Іваша: «за» – 8 голосів, «утримались» – 5 голосів.

Обрання депутатом Миколи Фрея: «за» – 8 голосів, «утримались» – 5 голосів.

«Рішення не прийнято, оскільки для цього необхідно 10 мінімально необхідних голосів «за». Не допомогло навіть рішення суду, яке зобов’язувало комісію визнати обраним Олега Іваша. Комісія спробувала провести ще одне засідання, проте після перерви вже не було кворуму – не повернулось 4 члена комісії. Через відсутність кворуму (залишилось 9 осіб) повторне засідання не відбулось», – зазначив Тарас Радь.

Мало того, саме засідання Львівської обласної ТВК завершилось скандалом.

«Член комісії Ірина Гаврилів виступила з дуже-дуже емоційною промовою, під час якої апелювала до совісті п’яти членів комісії, які відмовляються голосувати за рішення комісії у той час як українські військові у цей час захищають Україну в окопах», – повідомив Тарас Радь.

Як уточнив Львівському порталу Тарас Радь, утримались від голосування:

  • Іськів Іван (Слуга народу),
  • Плат Єлизавета (ОПЗЖ),
  • Шпак Олег, (Народно-демократична партія).,
  • Захарчук Андрій (За майбутнє),
  • Мельник Роксолана (Партія місцевих громад).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *