ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний Суд підтвердив вирок головному тюремнику Львівщини Дзюдзю

Наталя Дуляба

|

Верховний Суд підтвердив вирок, 5 років позбавлення волі, який раніше винесли 66-річному екскерівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту Михайлу Дзюдзю. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, 19 вересня Касаційний кримінальний суд Верховного Суду погодився з доводами прокурора САП, відхилив касаційну скаргу захисту Михайла Дзюдзя та підтвердив законність вироку суду апеляційної інстанції.

Таким чином згідно з рішенням Верховного Суду Дзюдзя засуджено до 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Також йому заборонено три роки обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Зауважимо, що Михайла Дзюдзя Вищий антикорупційний суд визнав винним у хабарництві восени 2022 року. Тоді йому винесли вирок – 6 років тюрми із конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати певні посади.

У суді було доведено, що, очолюючи Західне міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін’юсту, Михайло Дзюдзь щомісяця отримував хабарі від підпорядкованих йому керівників тюрем. За отримані гроші чиновник не перевіряв їхню господарську діяльність і не проводив контроль режиму відбування покарань ув’язненими.

Однак із винесеним торік вироком генерал-майор не погодився і звернувся в Апеляційну палату ВАКС. Навесні 2023 року вона зменшила тюремний термін Дзюдзю з 6 до 5 років ув’язнення, виключивши з вироку ВАКС висновок про наявність у діях обвинуваченого кваліфікуючої ознаки ч.3 ст.368 КК України – вимагання неправомірної вигоди.

Тепер експосадовець намагався оскаржити вирок через касацію Верховного Суду, але програв.

Нагадаємо, Михайло Дзюдзь погорів на хабарі у 1000 доларів у свій останній робочий день 11 березня 2020 року. Його викрили у межах спільної операції САП, НАБУ та СБУ.

Спершу головного тюремника Львівщини випустили під 0,5 млн грн застави. Згодом ВАКС скоротив заставу до 42 тисяч гривень. У березні 2021 року справу Дзюдзя нарешті скерували до суду.

Додамо, що Михайло Дзюдзь очолював пенітенціарну службу Львівщини десять років поспіль – з 2010 року. До цього працював начальником управління Державної служби охорони, що діяла при тодішньому ГУ МВС у Львівській області (тепер – поліція охорони).

Також Дзюдзь із 2015 року був депутатом Львівської облради від партії Петра Порошенка (спочатку БПП, згодом – Європейська солідарність). Другу каденцію, яка розпочалась у 2020 році, де-факто йому так і не вдасться завершити.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *