ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент Словаччини затвердив обіцянку припинити військову допомогу Україні

Ольга Денисяка

|

Парламент Словаччини на засіданні 21 листопада затвердив рішення уряду прем’єр-міністра Роберта Фіцо припинити державну військову допомогу Україні. Про це повідомляє Reuters.

Новий уряд Словаччини на чолі з прем’єр-міністром Робертом Фіцо отримав вотум довіри в парламенті. 78 із 150 членів Національної ради в Братиславі схвалили урядову програму.

Минулого тижня коаліція схвалила свою політичну програму, яка, серед іншого, включає передвиборчу обіцянку Фіцо припинити офіційну військову допомогу Словаччини Україні. 

Нагадаємо, напередодні новий уряд Словаччини не затвердив чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні на суму понад 40 млн євро, запропонований колишнім керівництвом Міністерства оборони країни

Також прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Україна – «найбільш корумпована країна у світі», говорячи про сумніви в необхідності збільшення для неї фінансової допомоги Європейського Союзу. У жовтні лідери Угорщини та Словаччини на саміті ЄС виступили проти надання допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро.

Додамо також, що союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожував заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС. Згодом словацькі перевізники заблокували кордон для підтримки поляків: 16 листопада мали перекрити східний кордон у районі пункту пропуску.

21 листопада на території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Німецьке – Ужгород».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *