ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд Словаччини заблокував новий пакет військової допомоги Україні

Андрій Котенський

|

Новий уряд Словаччини не затвердив чотирнадцятий пакет військової допомоги Україні на суму понад 40 млн євро, запропонований колишнім керівництвом Міністерства оборони країни. Про це повідомляє Слово і Діло із посиланням на TASR.

Новий прем’єр Словаччини, який є явним прихильником терористичної росії заявив, що краще нехай Україна та росія десять років домовляються про мир, ніж вбивають без результату.

Як відомо, колишнє керівництво Міноборони Словаччини підготувало пропозицію надати Україні 14-й пакет військової допомоги на загальну суму 40,3 млн євро, проте новий уряд Роберта Фіцо в середу не схвалив це рішення.

Допомога Україні мала складатися з чотирьох мільйонів одиниць патронів калібру 7,62 мм, 5172 одиниць великокаліберних боєприпасів для гармат калібру 125 мм, 140 ракет для системи протиповітряної оборони Куб, восьми мінометів та 1200 мін.

З початку війни Словаччина надала Україні військову допомогу на загальну суму 671 мільйон євро.

Нагадаємо, новообраний прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що Словаччина більше не надаватиме Україні військову допомогу, а також назвав Україну «найбільш корумпованою у світі». Однак пізніше Фіцо пообіцяв, що не перешкоджатиме передачі зброї для ЗСУ від приватних компаній.

У жовтні лідери Угорщини та Словаччини на саміті ЄС виступили проти надання допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *