ОСТАННІ НОВИНИ

США передають Україні новий пакет військової допомоги на 100 млн дол.

Андрій Котенський

|

Глава Пентагону Ллойд Остін під час візиту в Києві оголосив про пакет допомоги Україні на 100 мільйонів доларів, де будуть артилерійські боєприпаси та додаткові перехоплювачі для ППО. Про це на брифінгу в Києві сказав очільник Пентагону Ллойд Остін, повідомляє Європейська правда.

За словами очільника Міноборони США, новий пакет вартістю 100 мільйонів доларів надається за програмою Presidential Drawdown Authority, яка передбачає виділення озброєнь із запасів американської армії.

«Це забезпечить додаткові артилерійські боєприпаси, додаткові перехоплювачі для протиповітряної оборони, а також низку протитанкових озброєнь», – уточнив Остін.

Він підкреслив, що військова підтримка України з боку США «продовжується», й «інші союзники і партнери також беруть на себе відповідальність» для її забезпечення.

У той же час міністерство оборони США деталізувало вміст нового пакета військової допомоги Україні на суму 100 мільйонів доларів.

Згідно з повідомленням, до пакета допомоги увійшли одна реактивна систем залпового вогню HIMARS і додаткові боєприпаси до неї, зенітні ракети Stinger, 155-мм і 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4.

Також Україна отримає понад три мільйони патронів для стрілецької зброї, боєприпаси для знешкодження перешкод, зимове спорядження та запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Востаннє Сполучені Штати оголошували про відправлення в Україну чергового пакета військової допомоги на початку листопада. Тоді йшлось про відправлення озброєння на суму 125 мільйонів доларів та замовлення на додаткові 300 мільйонів доларів.

Адміністрація Джо Байдена все ще має близько п’яти мільярдів доларів із затвердженого минулого року Конгресом бюджету на надання військової допомоги з американських запасів.

Як повідомляв Львівський портал, глава Пентагону Ллойд Остін прибув до Києва із неоголошеним візитом вранці 20 листопада. Разом із ним приїхав командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал армії США Крістофер Каволі.

Глава Пентагону Ллойд Остін під час візиту до Києва 20 листопада обговорив забезпечення українського війська взимку та на майбутнє від російських загроз.

За результатами зустрічі Президент України Володимир Зеленський анонсував більше зброї від США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *