ОСТАННІ НОВИНИ

До Києва приїхав глава Пентагону

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 20 листопада, із візитом в українську столицю завітав глава Міноборони США Ллойд Остін. Відповідне фото з ним на вокзалі опублікувала «Укрзалізниця».

Сам Ллойд Остін відзначив, що прибув до Києва на зустріч із українськими лідерами, аби запевнити у подальшій підтримці України у її боротьбі з російським агресором.

«Я щойно приїхав до Києва, щоб зустрітися з українськими лідерами. Сьогодні я тут, щоб передати важливе повідомлення: Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі за свободу проти агресії Росії як зараз, так і в майбутньому», – написав глава Пентагону у своїх соцмережах.

Передісторія

У Конгресі США ніяк не можуть винести на розгляд законопроєкт щодо подальшої військової допомоги України.

Ще наприкінці жовтня Білий дім звернувся до Конгресу із запитом на додаткове фінансування майже на 106 млрд доларів, що охоплює допомогу, зокрема Ізраїлю (14,3 млрд доларів) та Україні (61,4 млрд доларів).

Втім новопризначений спікер Палати представників Майк Джонсон виступив за те, аби розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

На початку листопада у Білому домі заявили, що на допомогу Україні вже використано 96% коштів, які затвердив Конгрес. Тому нові пакети допомоги для української армії, як відзначили у Пентагоні, стануть меншими.

Днями Білий дім закликав Конгрес якнайшвидше схвалити допомогу Україні, щоб запобігти серйозним наслідкам для її оборони, адже брак фінансування вже позначився на спроможності країни відбивати атаки РФ.

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що Конгрес США зможе схвалити нову допомогу Україні аж у середині грудня або навіть пізніше.

Президент США Джо Байден продовжує наполягати на важливості подальшої підтримки України, адже таким чином Штати утримують свою армію від війни з Росією. Американський лідер переконаний, що краще допомогти українцям зупинити Путіна в Україні, інакше «конфлікт пошириться далі світом».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *