ОСТАННІ НОВИНИ

До Києва прибув командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі

Наталя Дуляба

|

У понеділок, 20 листопада, до Києва прибув командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал армії США Крістофер Каволі. Про це повідомила американська посолка в Україні Бріджит Брінк.

Крістофер Каволі приїхав в українську столицю разом із главою Пентагону Ллойдом Остіном.

«Рада знову вітати в Києві міністра оборони США Остіна разом з Командувачем EUCOM генералом Каволі, щоб засвідчити нашу непохитну підтримку України в її боротьбі за свободу», – написала американська посолка.

Передісторія

У Конгресі США ніяк не можуть винести на розгляд законопроєкт щодо подальшої військової допомоги України.

Ще наприкінці жовтня Білий дім звернувся до Конгресу із запитом на додаткове фінансування майже на 106 млрд доларів, що охоплює допомогу, зокрема Ізраїлю (14,3 млрд доларів) та Україні (61,4 млрд доларів).

Втім новопризначений спікер Палати представників Майк Джонсон виступив за те, аби розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

На початку листопада у Білому домі заявили, що на допомогу Україні вже використано 96% коштів, які затвердив Конгрес. Тому нові пакети допомоги для української армії, як відзначили у Пентагоні, стануть меншими.

Днями Білий дім закликав Конгрес якнайшвидше схвалити допомогу Україні, щоб запобігти серйозним наслідкам для її оборони, адже брак фінансування вже позначився на спроможності країни відбивати атаки РФ.

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що Конгрес США зможе схвалити нову допомогу Україні аж у середині грудня або навіть пізніше.

Президент США Джо Байден продовжує наполягати на важливості подальшої підтримки України, адже таким чином Штати утримують свою армію від війни з Росією. Американський лідер переконаний, що краще допомогти українцям зупинити Путіна в Україні, інакше «конфлікт пошириться далі світом».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *