ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський після зустрічі із Главою Пентагону анонсував більше зброї від США

Андрій Котенський

|

Україну відвідав міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін. У делегації разом із ним також і верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО у Європі Крістофер Дж. Каволі. В результаті продуктивної розмови напередодні нового засідання «Рамштайну» обговорили новий пакет допомоги від США, що включає артилерію і снаряди для України. Про це під час вечірнього відеозвернення повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Звичайно, ми обговорили ситуацію на полі бою та її перспективи – те, як можемо посилити і нашу оборону, і наш рух. Є новий оборонний пакет для нашої держави від Сполучених Штатів. Я вдячний. Зокрема, буде більше артилерії – снарядів, які потрібні саме зараз», – повідомив Володимир Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, обговорили також і українські дії в Чорному морі та захист нашого експортного коридору.

«Свобода мореплавства є фундаментальною цінністю для всього світу, і Україна довела тут, у Чорному морі, що ми здатні виганяти агресора з акваторії, яку він так хотів зробити мертвою. Я дякую всім партнерам, які допомагають нам гарантувати реальне відновлення міжнародного права на нашій землі та в нашому морі, і особливо вдячний Сполученим Штатам за незмінне лідерство в підтримці», – заявив Президент України.

Як повідомляв Львівський портал, глава Пентагону Ллойд Остін прибув до Києва із неоголошеним візитом вранці 20 листопада. Разом із ним приїхав командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал армії США Крістофер Каволі.

Глава Пентагону Ллойд Остін під час візиту до Києва 20 листопада обговорив забезпечення українського війська взимку та на майбутнє від російських загроз.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *