ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові демонтували два об’єкти радянського періоду

Маркіян Рой

|

У четвер, 16 листопада, з будівель міста демонтували встановлені у радянський період два об’єкти. Йдеться про інформаційну таблицю на вул. Каліча Гора, 6 та пам’ятний знак, встановлений на фасаді будинку на просп. Т. Шевченка, №36. Їх перенесли до Музею тоталітарних режимів «Територія терору». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Барельєф на пр. Шевченка був встановлений на честь учасників революційного виступу львівського пролетаріату у квітні 1936 року на місці, де під час демонстрації був смертельно поранений один з учасників Владислав Козак.

Таблиця на фасаді будинку на вул. Каліча Гора інформувала про те, що з 1946 до 1992 року ця вулиця була названа на честь Владислава Козака.


Нагадаємо, нещодавно до музею «Територія терору» перенесли три радянські скульптури, демонтовані з Пагорбу слави у Львові. Експозицію музею поповнив і  пам’ятник космонавтиці.

А раніше монумент радянського періоду демонтували у селі Ситихів Львівської громади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *