ОСТАННІ НОВИНИ

Польські перевізники продовжують протест на кордоні з Україною. Черга до 140 годин

Андрій Котенський

|

Перед польсько-українським кордоном все ще стоять гігантські черги вантажівок – польські перевізники, які протестують, не збираються згортати протест. Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на RMF FM.

Протест перевізників на польсько-українських прикордонних переходах триває з понеділка.

Наразі час очікування на прикордонному переході Дорогуськ становить 55 годин, на Корчовій – понад 100 годин, а на Гребенне – до 140 годин.

У Корчовій протестувальники вже пропускають 15 вантажівок на годину, хоча ще в п’ятницю це був лише один автомобіль на годину.

Незважаючи на ці невеликі поступки, польські перевізники не збираються здаватися і продовжуватимуть свій протест.

У понеділок делегація з трьох членів збирається на переговори з представниками українського уряду.

«Завтра ми йдемо з вимогами відновлення комерційних дозволів для українських і польських перевізників, з виключенням польських і європейських автомобілів системи єЧерга, а також з відкликанням і припиненням видачі ліцензій для вантажівок з іноземним капіталом, з-за меж Європейського Союзу», – пояснив член Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту Борковський.

Нагадаємо, що не витримуючи конкуренції після часткової лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС польські перевізники анонсували двомісячний страйк на українському кордону, що передбачає перекритя усіх в’їздів для вантажівок.

6 листопада польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон.

Цікаво, що в перші дні блокади кордону поляками навіть не було сформовано чітких вимог. У той же час польські перевізники не блокують проїзд легковиків, автобусів, транспорт з гуманітарною допомогою, паливом та небезпечним вантажем.

Згодом стало відомо про три ключові вимоги польських перевізників.

У черзі перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» помер український водій, що вимушено зупинився у Холмі.

Мінвідновлення анонсувало перемовини з Польщею про розблокування пунктів пропуску на 13 листопада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *