ОСТАННІ НОВИНИ

Мінвідновлення обговорить з Польщею умови розблокування пунктів пропуску

Маркіян Рой

|

У понеділок, 13 листопада, представники Мінвідновлення проведуть зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. Про це повідомили в пресслужбі українського відомства.

До зустрічі запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники. Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

«Разом з цим, за результатами перемовин Сергія Деркача та державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера, українською стороною вже було вирішено два порушені польськими колегами питання», – йдеться в повідомленні.

Мова йде про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та оновлення функціоналу системи єЧерга – можливість замінювати водія для пустих вантажівок.

Окрім того, Україна вкотре запропонувала польським колегам запустити порожній транспорт через пункт пропуску «Угринів — Долгобичув», де є відповідна смуга. Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону. Зараз Україна чекає відповідного рішення від Польщі.

Нагадаємо, польські перевізники заявляли, що планують розпочати двомісячний страйк на українському кордоні і перекрити усі в’їзди. Причиною вказують надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

6 листопада польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон.  Детальніше про ситуацію на кордоні з Польщею читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *