ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація на кордоні з Польщею: Україна поки не отримала вимог від польських перевізників

Маркіян Рой

|

Українська сторона нині не отримала жодних офіційних вимог від польських перевізників для розблокування кордону. Про це повідомляє Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Наразі польські перевізники блокують три пункти пропуску – «Корчева –Краковець», «Гребене – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин».

«Наша позиція однозначна: блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для функціонування ініціативи Шляхи солідарності. Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію», – йдеться в повідомленні.

В міністерстві зазначили, що офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони.

З інформації, яка доступна з повідомлень медіа та соцмереж, серед вимог: скасування транспортного безвізу – тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення, окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, доступ до системи «Шлях».

В міністерстві додали, що відкриті до конструктивного діалогу за наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів.

Нагадаємо, польські перевізники заявляли, що планують розпочати двомісячний страйк на українському кордоні і перекрити усі в’їзди. Причиною вказують надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

6 листопада польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *