ОСТАННІ НОВИНИ

Варшава надала 160 тисяч злотих на відновлення пошкоджених будинків на вул. Стрийській

Маркіян Рой

|

Рада Варшави надала Львову 160 тисяч злотих на відновлення комплексу будинків на вулиці Стрийській, які постраждали від ракетного удару Росії. Гроші скерують на відновлення пошкоджених фасадів та сходових кліток. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Отримані кошти будуть скеровані на ремонт у будинках на вул. Стрийській, які постраждали від ракетного обстрілу 6 липня. Наразі, ми лише приймаємо ці кошти до бюджету Львівської МТГ, а вже ухвалою сесії буде визначено розпорядника коштів», – пояснила Вікторія Довжик, директорка департаменту фінансової політики ЛМР.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок на вул. Стрийській у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку тривали добу. Загалом загинули 10 людей, більше 40 отримали поранення.

Через атаку рашистів житло втратили близько 60 сімей. У мерії пообіцяли, що профінансують оренду нового помешкання, допоки будинок не відбудують.

Загалом руйнувань зазнали: понад 30 будинків; більше 250 квартир; 10 гуртожитків; будинок дитини; два виші; санаторна школа. У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та електропідстанцію.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

10 липня стало відомо, що у Львові затвердили програму ліквідації наслідків ракетного удару, який здійснила РФ по будинках Львова уночі 6 липня. Вона розрахована на 2023-2024 роки і передбачає фінансування – 100 млн грн. Які будинки включили в міську програму ліквідації дивіться тут.

Згодом виконавчий комітет мерії ухвалив рішення про виділення 56,3 млн грн із резервного фонду міського бюджету на відновлення помешкань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *