ОСТАННІ НОВИНИ

Рада відправила у відставку міністра спорту Гутцайта

Маркіян Рой

|

Верховна Рада звільнила міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За звільнення Гутцайта проголосували 243 нардепа.

Нагадаємо, напередодні до Верховної Ради України надійшла заява від міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта про відставку.

Верховна Рада призначила Вадима Гутцайта новим міністром молоді та спорту 4 березня 2020 року. На момент призначення до Кабміну Гутцайт очолював Федерацію фехтування України.

Варто додати, що під час каденції Гутцайта олімпійська збірна України показала найнижчий результат в своїй історії (одна золота медаль на літніх іграх в Токіо-2020 і одне срібло на зимових в Пекіні-2022), але це не завадило йому бути обраним новим головою НОК. Його також критикували за не підтримку відсторонення російських і білоруських спортсменів зі спорту.

У той же час Національний олімпійський комітет України затвердив склад нових членів на 2022-2026 роки. Серед 168 осіб опинились одіозний нардеп від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич та його колега Григорій Суркіс. Після скандалу у ЗМІ Шуфрич та Суркіс покинули склад НОК України, за власним бажанням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *