ОСТАННІ НОВИНИ

Шуфрич та Суркіс вибрані новими членами НОК України

Андрій Котенський

|

НОК України затвердив нових членів комітету. Серед них – нардеп від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич, якого затримували за «селфі» блокпостів тероборони у Києві на початку вторгнення рашистів в Україну, а також його однопартієць Григорій Суркіс, який увійшов у так званий «батальйон Монако», та на початку вторгнення втік з України із 17.6 млн дол. готівки.

За даними Суспільного, нові члени НОК від України обрані на період 2022-2026 років. Окрім Нестора Шуфрича та Григорія Суркіса до списку членів НОК України обрано Андрія Шевченка, Олександра Усика, Марину Бех-Романчук та Лілію Подкопаєву. За це рішення проголосували 99 учасників, проти – 11, утримались – 4.

До цього новим президентом НОК України, замість Сергія Бубки, став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Натомість Сергій Бубка увійшов до складу виконкому НОКу.

Всього ж НОК України затвердив 168 членів Національного олімпійського комітету. Усі вони проходили до комітету по певним поданням: від спортивних федерацій (88), місцевих осередків НОК (27), комісії атлетів (14) та за списком фізичних осіб, які сприяють розвитку спорту.

Нестора Шуфрича до списку членів НОК від спортивних федерацій делегувала федерація стрільби із лука.

Окрім Григорія Суркіса та Нестора Шуфрича, до НОК приєднався ОПЗЖист із Дніпропетровської облради Михайло Кошляк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *