Міністр молоді та спорту України подав у відставку

Андрій Котенський

|

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і опублікував відповідну заяву міністра.

Відставку Гутцайта розглянуть найближчим часом.

«До Верховної Ради України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку. Заяву буде розглянуто найближчим часом – повідомив Руслан Стефанчук.

За словами самого Вадима Гутцайта, він планує після звільнення зосередитись на роботі в Національному олімпійському комітеті України.

«Скоро майже рік як я перебуваю на посадах Міністра молоді та спорту України та Президента Національного олімпійського комітету України. За цей рік було багато маніпулювань стосовно моїх повноважень, ухвалених рішень та поєднання цих посад… Сьогодні я прийняв рішення про відставку з посади Міністра молоді та спорту України та планую зосередитись на роботі в Національному олімпійському комітеті України», – прокоментував своє рішення Вадим Гутцайт.

Варто додати, що під час каденції Гутцайта олімпійська збірна України показала найнижчий результат в своїй історії (одна золота медаль на літніх іграх в Токіо-2020 і одне срібло на зимових в Пекіні-2022), але це не завадило йому бути обраним новим головою НОК. Його також критикували за не підтримку відсторонення російських і білоруських спортсменів зі спорту.

У той же час Національний олімпійський комітет України затвердив склад нових членів на 2022-2026 роки. Серед 168 осіб опинились одіозний нардеп від забороненої проросійської партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич та його колега Григорій Суркіс. Після скандалу у ЗМІ Шуфрич та Суркіс покинули склад НОК України, за власним бажанням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *