ОСТАННІ НОВИНИ

Загибель військових: командира 128 бригади усунули з посади

Наталя Дуляба

|

На час розслідування загибелі військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади її керівника усунули від посади. Про це Львівському порталу повідомили у Генштабі.

«На час проведення службового розслідування за фактом загибелі особового складу 3 листопада 2023 року командира 128 окремої гірсько-штурмової бригади усунуто від виконання обов’язків за посадою за рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України», — йдеться у повідомленні.

Всі матеріали службового розслідування згодом передадуть правоохоронним органам.

Як відомо, командиром 128 окремої гірсько-штурмової бригади є Дмитро Лисюк. ЗМІ, посилаючись на бійців бригади, пишуть, що в день трагедії він запізнився на нагородження з нагоди Дня артилериста. Поки військові пів години чекали комбрига, окупанти вдарили ракетою по цьому місцю. Сам Лисюк приїхав кілька хвилин після атаки.

Нагадаємо, 3 листопада в Запорізькій області війська РФ вдарили ракетою «Іскандер-М» по особовому складу 128 окремої гірської-штурмової бригади, яких зібрали на нагородження з нагоди Дня артилериста. Є загиблі і поранені військові.

128 бригада напазі підтвердила загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару.

Міністр оборони Рустем Умєров доручив «провести повну перевірку за фактом цієї трагедії». Президент Володимир Зеленський заявив, що масової загибелі воїнів 128 гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області можна було уникнути.

Державне бюро розслідувань почало розслідувати обставини загибелі військовослужбовців 128 бригади та ініціювало службове розслідування дій військових посадовців, які організували захід до Дня ракетних військ і артилерії.

У Закарпатській області, де дислокується бригада, оголосили триденну жалобу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *