ОСТАННІ НОВИНИ

Загибель військових 128 бригади: ДБР почало службове розслідування

Ольга Денисяка

|

Державне бюро розслідувань почало розслідувати загибель військових та мирних жителів під час обстрілу в Запорізькій області. Про це повідомили в пресслужбі ДБР.

ДБР ініціювало службове розслідування дій військових посадових осіб, які організували захід до дня «Ракетних військ і артилерії» поблизу лінії фронту. Кримінальне провадження розпочали за ч. 4 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби).

Слідчі заявили, що 3 листопада під час ракетного удару, який ворог наніс ракетою типу «Іскандер» по селу на Запоріжжі, загинули та були поранені військовослужбовці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади та мирні мешканці.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено близько 30 будинків та господарчих споруд, розташованих поруч з місцем удару. Наразі працівники ДБР проводять слідчі дії, встановлюючи деталі обставин, які призвели до трагедії.

Додамо, міністр оборони Рустем Умєров доручив «провести повну перевірку за фактом цієї трагедії». Президент Володимир Зеленський заявив, що масової загибелі воїнів 128-ї гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області можна було уникнути.

Водночас у самій бригаді декілька днів не коментували трагедію. 6 листопада бригада повідомила про загибель 19 своїх бійців унаслідок ракетного удару російських військ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *