ОСТАННІ НОВИНИ

За рівнем втрат Авдіївка – найбільша поразка росіян, – Сили оборони

|

За 19 днів, відколи почався наступ на Авдіївку, Росія понесла колосальні втрати у живій силі та техніці і таким чином зазнала найбільшої поразки. Про це 29 жовтня сказав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі національного телемарафону.

«Якщо говорити про кількість втрат, то Авдіївка – найбільша поразка росіян. Адже якщо рахувати з 10 жовтня, то загальна втрати противника на Донеччині у зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” склали майже 6,5 тис. осіб. Повністю знищено 100 танків та майже 250 одиниць іншої бронетехніки. Тільки за вчора [28 жовтня] знову було знищено 5 танків ворога, серед яких є Т-90», – розповів він.

За словами Олександра Штупуна, загалом на Авдіївському напрямку зосереджено близько 40 тисяч окупантів. Вони йдуть вперед, зазнають втрат, після чого відходять, але російські командири зрештою збирають розгромлені підрозділи докупи і знову їх кидають у бій.

«Звичайні солдати бачать ті втрати і починають відмовлятися йти на вірну смерть, тому російське командування намагається їх обманювати або задіювати якісь свіжі сили з глибинки Росії, які ще не обізнані про те, що твориться на фронті. А ще командири залякують і застосовують фізичну силу до звичайних солдатів. Як наслідок – окупанти починають здаватися в полон. Тільки вчора [28 жовтня] таких нарахували близько 10. Також загарбники терміново міняють деяких командирів, що свідчить про великі проблеми у росіян. Але розслаблятися не варто, бо у ворога ще є сили, і треба бути готовими дати їм відсіч», – додав речник Сил оборони Таврійського напрямку.

Нагадаємо, напередодні міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що втрати росіян у штурмах Авдіївки становлять близько 4000 військових.

Станом на 26 жовтня втрати окупантів на Авдіївському та Мар’їнському напрямках Сили оборони Таврійського напрямку оцінювали у понад 5000 особового складу вбитими та пораненими, а також до 400 одиниць бронетехніки.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі казали, що рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції в Авдіївці. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що окупанти безперестанку атакують місто, йдуть запеклі бої, а рашисти попри втрати «лізуть, як таргани».

16 жовтня українські військові заявили про певне затишшя в районі Авдіївки, пов’язане зі знищенням однієї з бригад, яку росіяни кинули на штурми. Втім після перегруповання 20 жовтня окупанти почали другу хвилю штурмів Авдіївки. Вже через п’ять днів війська РФ знову були змушені перегруповуватись через понесені втрати.

За добу 19 жовтня російські окупанти зазнали рекордних втрат на фронті, в тому числі через те, що продовжували наступати на Авдіївку. Загалом Сили оборони України ліквідували 1380 загарбників, 120 бойових броньованих машин, 55 танків та 29 артилерійських систем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *