ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни втратили під Авдіївкою вже 4 тисячі військових, – Умєров

Ольга Денисяка

|

За понад два тижні активних штурмів Авдіївки загинули вже чотири тисячі російських військових, повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

Міністр оборони Рустем Умєров провів телефонну розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Міністр Умєров поділився з американським колегою актуальною інформацією з поля бою.

«Повідомив втрати ворога у районі Авдіївки станом на цю хвилину – приблизно 4 тисячі солдат», – йдеться в повідомленні.

Крім того, українська сторона висловила вдячність за продовження ефективної співпраці та постачання Україні артилерійських боєприпасів. Подальше постачання ATACMS дозволить ефективніше завдавати вогневі ураження по військовій інфраструктурі та командних пунктах у глибокому тилу ворога на окупованих українських територіях.

Днем раніше президент Зеленський повідомила, що Росія втратила щонайменше бригаду, намагаючись оточити Авдіївку.

Перед цим речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що з початку штурму Авдіївки росіяни втратили понад 5 тисяч військових вбитими та пораненими та до 400 одиниць бронетехніки.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі казали, що українські захисники не допустили втрат рубежів та позицій. А самі рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *