ОСТАННІ НОВИНИ

У Рівненського військкома виявили маєток та недобудований готель у «Буковелі»

Наталя Дуляба

|

Керівника Рівненського обласного військкомату звинувачують у незаконному збагаченні, оскільки виявили в нього маєток у курортній зоні «Буковелю», недобудований готель, а також три квартири. Про це Львівському порталу повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Так, йдеться про очільника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Луцюка, якого у липні разом із керівником районного ТЦК викрили на побитті підлеглого, водія військової частини.

За даними слідства, військком за час служби незаконно набув майна на понад 46 млн грн. У ході розслідування встановлено, що він на Прикарпатті володіє будинком площею 280 кв м у селі Поляниця у курортній зоні гірськолижного комплексу «Буковель».

Також на сусідній ділянці Луцюк будував готель у форматі «котеджного містечка» площею майже 500 кв м, а дозвілля проводив на власній дачі площею 316 кв м неподалік Яремча.

Як уточняють у Держбюро розслідувань, на цій дачі військком мав домашнім більярдом та ставок у якому розводив елітні види риби.

Крім цього, правоохоронці виявили ще три квартири загальною площею майже 200 кв м в Івано-Франківську та два гаражних приміщення, які належать посадовцю.

Однак документально вся ця нерухомість належить тітці-пенсіонерці Рівненського військкома та сторонній довіреній особі.

«Причетність посадовця до нерухомості підтверджують його телефонні розмови та переписування. Чоловік приймав рішення щодо будівництва, вів перемовини про вартість тих чи інших об’єктів під час купівлі, домовлявся про оформлення паперів на підставних осіб. Різниця між вартістю виявленої нерухомості та офіційно підтвердженим заробітком посадовця сягає понад 46,6 млн грн», – кажуть у ДБР.

Тепер військкома підозрюють ще й у незаконному збагаченні (ч.1 ст. 368-5 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, у справі про побиття солдата Сергія Луцюка підозрюють у застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (чч. 2,3 ст.27; ч.2 ст.28; ч.5 ст.426-1; ч.4 ст.186 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, лупцював потерпілого сам Луцюк, а керівник районного ТЦК знімав усе на відео. Офіцери також змушували постраждалого ставати навколішки та вимолювати пробачення.

З кінця липня Сергій Луцюк перебуває під вартою, можливості внесення застави у нього немає. Також його відсторонили від займаної посади.

Військовий подавав апеляцію, щоб оскаржити запобіжний захід та поновитися на посаді, однак суд відхилив його клопотання.

Як повідомляв Львівський портал, після першого гучного скандалу, який виник щодо незаконного збагаченням екскерівника Одеського ТЦК Євгена Борисова, в Україні анонсували масштабну перевірку усіх керівників військкоматів.

Наприкінці жовтня у НАЗК прозвітували, що виявили у військкомів необґрунтованого збагачення на 255 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *