ОСТАННІ НОВИНИ

Рівненського військкома помістили під варту

Наталя Дуляба

|

Керівника Рівненського обласного військкомату Сергія Луцюка, якого викрили на побитті підлеглого, суд помістив під варту без права внесення застави. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

Міру запобіжного заходу керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки обирав Рівненський міський суд. Посадовця помістили під варту без можливості внесення застави.

Нагадаємо, про скандал у військкоматі на Рівненщині стало відомо 27 липня. Керівника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергія Луцюка разом із керівником районного ТЦК викрили на побитті підлеглого, водія стрілецької роти однієї із військових частин. Чоловік збирався доповісти про порушення, які посадовці скоюють під час служби, тому вони взялись його гамселити, в тому числі битою.

За даними слідства, лупцював потерпілого сам Луцюк, а керівник районного ТЦК знімав усе на відео. Офіцери також змушували постраждалого ставати навколішки та вимолювати пробачення.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у посадовців мобільні телефони, на одному з них якраз і виявили відео з побиттям, а також вісім пакетів із невідомою речовиною, ймовірно, це був амфетамін.

Сергію Луцюку оголосили підозру у перевищенні влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 2 ст.28, ч.5 ст.426-1 КК України). За скоєне йому загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі.

Як писав Львівський портал, після скандалу з незаконним збагаченням екскерівника Одеського ТЦК Євгена Борисова в Україні анонсували масштабну перевірку усіх керівників військкоматів.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що попередні результати перевірки віськкомів виявились невтішними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *